Projecten

Jarenlange samenwerking met Rijkswaterstaat

Sinds 2009 werkt De Winter Networks voor Rijkswaterstaat. Samen met RWS hebben wij de servicedesk van het landelijke coördinatiepunt in Geldrop ingericht. Dit Verkeerscentrum houdt de verkeerstoestand van heel Nederland nauwlettend in de gaten en stuurt 5 regionale verkeerscentrales aan.

Hoe het allemaal begonnen is
Jaap de Winter is sinds 1982 ondernemer. De Winter Networks is inmiddels al vele jaren een full service techniek en datacommunicatie bedrijf voor het MKB en de overheid. Van glasvezeltechniek, camerabewaking en datacommunicatie t/m infratechniek.

“In 2009 is Rijkswaterstaat gaan centraliseren,” vertelt Jaap. “Vanaf het begin zijn wij daar intensief bij betrokken geweest. Tot op de dag van vandaag geven wij samen met RWS invulling aan de landelijke dienstverlening vanuit Geldrop.”

Camerabewaking bij Herman Braun Cycling

Herman Braun, die samen met zijn zoon Herman Braun Cycling runt: “We hebben zowel buiten als binnen beveiligingscamera’s hangen en in iedere bedrijfsruimte toegang tot beeld én geluid. De kwaliteit daarvan is ongekend. Het beeld is niet alleen scherp, ik kan ook goed horen wat mensen zeggen.

Het videomanagementsysteem is heel gebruiksvriendelijk. Maar alles staat of valt natuurlijk met de manier waarop het geïnstalleerd en uitgelegd wordt. Dat kun je met een gerust hart overlaten aan De Winter Networks. En weet je wat ook zo prettig is? Ik kan altijd bij ze terecht met vragen of als ik ergens hulp bij nodig heb. Echt áltijd.”

Glasvezelnetwerk, camerabewaking en hoogtemeldingen bij Emerald Materials

Emerald Materials is een wereldwijd opererend, Amerikaans chemiebedrijf. Het bedrijfsterrein in Rotterdam Botlek is groot en het werk gaat er volcontinu door. Marcel de Bakker, verantwoordelijk voor de ICT van dit grote bedrijfscomplex, vertelt:

“Dat het op ons bedrijfsterrein over grote afstanden gaat, we 24/7 werken en alles via Amerika loopt, maakt het soms behoorlijk ingewikkeld. Maar De Winter Networks laat zich nergens door uit het veld slaan. Integendeel, zou ik bijna zeggen. Ze doen niets liever dan grote uitdagingen voortvarend aangaan en uitstekend oplossen. En daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee!”

Camerabewaking, hoogtemelders en glasvezelaanleg in opdracht van IGS

Installatie Groep Spijkenisse (IGS) is gespecialiseerd in de aanleg en renovatie van tunneltechnische installaties en het onderhoud daarvan. Daarnaast voeren zij verkeersonderzoeken en -tellingen uit. Directeur/Eigenaar Jan Holsteijn vertelt:

“De samenwerking met De Winter Networks is van start gegaan toen ik nog in loondienst zat bij een infratechnisch bedrijf. Sinds 2008 heb ik m’n eigen onderneming. Gezien de goede ervaringen met DWN heb ik hen vanaf dag één ingeschakeld voor IGS projecten.”

Glasvezel en UTP bekabeling in opdracht van SLTN

SLTN inter access is gespecialiseerd in het compleet ontzorgen van ICT-infrastructuren. Business Manager Ronald Broersen, die commercieel verantwoordelijk is voor de bedrijfsonderdelen Cyber Security en Special Projects:

“Wij schakelen De Winter Networks in voor al onze speciale projecten waarbij de aanleg van glasvezelnetwerken en UTP bekabeling nodig is. Naast specialistische kennis hebben, moet je wat ons betreft ook heel flexibel en creatief zijn en doorzettingsvermogen hebben. Dat komt allemaal samen in DWN en is de reden waarom we zo goed samenwerken.”