Datacommunicatie

Datacommunicatie

Een datacommunicatienetwerk is een data-overdracht netwerk tussen twee of meer apparaten, zoals telefoons, modems, (delen van) computers en printers. Het glasvezelnetwerk binnen een bedrijfspand wordt fiber to the desk genoemd, oftewel glasvezel tot aan uw bureau.

Een dergelijk intern netwerk kent vele voordelen. Zo zijn er geen versterkers meer nodig en maakt het niet uit wat de afstand is. Daardoor is het netwerk beter te managen én kost het minder energie. De Winter Networks legt deze kostenefficiënte netwerken aan en onderhoudt ze.

Stabiel en snel datacommunicatienetwerk
Dankzij de nieuwe glasvezeltechnologie is er voor een modern datanetwerk nauwelijks hardware nodig, wat de stabiliteit ervan ten goede komt. Dat is een niet te onderschatten aspect van de bedrijfsvoering. Het stilvallen van complete bedrijfsafdelingen door een netwerkstoring brengt tenslotte onvoorziene en ongewenste kosten met zich mee.

De op het datanetwerk aangesloten computers staan in rechtstreekse verbinding met de serverruimte, waardoor de communicatiesnelheid en response tijd aanzienlijk verbeterd worden. Dat is vooral erg prettig als uw bedrijf regelmatig met grote bestanden moet werken. Deze worden namelijk beduidend sneller geladen dan via een traditioneel kopernetwerk.

Uiterst krachtige en doeltreffende combinatie
De voor glasvezelnetwerken benodigde hardware verbruikt tot 30% minder stroom. Dat levert u meer dan alleen een lagere energierekening op. Want het milieu wordt hierdoor minder belast, wat een wezenlijk onderdeel is van het steeds belangrijker wordende maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Het mag duidelijk zijn dat met glasvezeltechnologie aanzienlijke voordelen effectief samengevoegd worden. In vergelijking met traditionele kopernetwerken is een glasvezelnetwerk stabieler en beter te managen. Daarnaast werkt het sneller en is er minder energie voor nodig. Een uiterst krachtige en doeltreffende combinatie wat betreft digitale communicatie voor iedere hedendaagse organisatie.

Wilt u graag meer weten? Neem gerust contact op met ons!

De andere werkgebieden van De Winter Networks