Glasvezeltechniek

Glasvezeltechniek

Glasvezeltechniek is momenteel dé nieuwe standaard voor dataverkeer. De grote kracht van een glasvezelnetwerk is dat er verschillende digitale diensten van hoge kwaliteit tegelijkertijd geleverd kunnen worden. Iets wat ontzettend belangrijk is in het huidige, digitale tijdperk.

De Winter Networks levert, installeert en onderhoudt glasvezelnetwerken

De grootte van de projecten varieert enorm en hoe daar invulling aan gegeven wordt, is afhankelijk van uw wensen of die van uw opdrachtgever. Dankzij doorlopende investeringen in onze mensen en uitrusting, zijn wij in staat zowel MKB bedrijven als de overheid te helpen bij ieder type glasvezelproject. Van generieke glasvezelnetwerken t/m hele specifieke glasvezelbehoeftes.

Werkzaam in binnen- en buitenland

Onze klanten zijn gevestigd in Nederland en een aantal van hen werkt internationaal. Indien nodig leveren en installeren wij dan ook glasvezelproducten in het buitenland. Buiten de eigen landsgrenzen werken versterkt onze kennis en kunde. Want ieder land is anders en elke situatie heeft haar eigen uitdagingen. Dat vraagt om vakmanschap én inventiviteit, om snel schakelen én nauwkeurigheid. Precies hoe wij graag met u samenwerken!

Wat zijn de concrete glasvezelinstallatiewerkzaamheden?

Het kan zijn dat u uit ervaring weet wat er allemaal komt kijken bij het installeren van een glasvezelnetwerk of -oplossing. Mocht dat niet het geval zijn, dan geeft onderstaand overzicht u in ieder geval een goede, globale indruk.

Fusielassen multimode en singlemode
Met behulp van de fusielassen techniek worden glasvezels met elkaar verbonden. Multimode is een optische vezel voor communicatie over korte afstanden, bijvoorbeeld binnen een bedrijfspand of schoolcampus. Singlemode is een optische vezel voor het transporteren van licht.

OTDR- en dempingsmetingen
De kwaliteit van de kabels, lassen en connectoren wordt gecontroleerd met een OTDR- en/of dempingsmeting. OTDR staat voor Optical Time-Domain Reflectometer – een meetinstrument om glasvezelkabels door te meten.

Assemblage en montage
De glasvezel patch kabels assembleren en lijmconnectoren monteren. Om glasvezeluiteinden snel en solide met elkaar te verbinden, worden er aan de vezeluiteinden connectoren vastgelijmd.

Utp, FTP en coax bekabeling metingen
Een utp (unshielded twisted pair) is het belangrijkste type telefoniekabel en wordt bijna altijd gebruikt voor computernetwerken. FTP (File Transfer Protocol) is een protocol dat bestandsuitwisseling tussen computers makkelijker maakt. Via de coaxkabel komen internet, radio en televisie een pand binnen.

Inblazen
Met behulp van een zogenoemde inblaasjet worden onder hoge druk en over grote afstand glasvezelkabels, minikabels en mini fibers door de mantelbuis geblazen.

Boringen en graafwerkzaamheden
Gestuurde boringen en graafwerkzaamheden om het glasvezelnetwerk zo efficiënt mogelijk aan te leggen, waarbij er slim wordt omgegaan met obstakels.

Wilt u graag meer weten? Neem gerust contact op met ons!

De andere werkgebieden van De Winter Networks