SLTN

Glasvezel en UTP bekabeling in opdracht van SLTN

SLTN inter access is gespecialiseerd in het compleet ontzorgen van ICT-infrastructuren. Het bedrijf richt zich voornamelijk op het ontwerpen en implementeren van totaaloplossingen binnen bestaande infrastructuren. Business Manager Ronald Broersen, die commercieel verantwoordelijk is voor de bedrijfsonderdelen Cyber Security en Special Projects, weet precies wanneer hij De Winter Networks moet inschakelen.

Hoe het allemaal begonnen is
“Via één van onze internationaal opererende klanten waren wij betrokken bij een groot en bijzonder project in Abu Dhabi,” vertelt Ronald. “Tussen de luchthaven en de stad moest het CO2-vrije Masdar City verrijzen. Voor reguliere auto’s was er geen plek in deze duurzame stad.

Dus moest er een transportsysteem voor zelfrijdende voertuigen gebouwd worden om mensen naar en binnen de stad te vervoeren. SLTN heeft hiervoor een uiterst complexe ICT infrastructuur ontworpen en geïmplementeerd. In het hele systeem komt geen ‘single point of failure’ voor.

Een onderdeel van dit project was de aanleg van glasvezel netwerkringen en het installeren van de bijbehorende apparatuur en equipement kasten. Daar hadden we De Winter Networks voor nodig. Samen met DWN hebben we de bekabelingsontwerpen gemaakt en alles ter plaatse onder zeer moeilijke omstandigheden geïnstalleerd.

Inmiddels werkt dit transportsysteem van zelfrijdende voertuigen al vele jaren probleemloos en met een zeer hoge beschikbaarheid. Af en toe valt er weleens iets uit, maar door het goede ontwerp (volledige redundancy), rijden de voertuigen altijd.

De mensen van De Winter Networks hebben er echt aan bijgedragen dat deze opdracht zo succesvol verlopen is. Ze hebben alle kabel en glasvezel kennis en kunde in huis, maar vooral met hun mentaliteit maken ze het verschil. Het zijn flexibele en creatieve doorzetters, die vanuit oplossingen denken.”

Blue Water Island in Dubai
Nu staat er een tweede project op stapel, met dezelfde allure en complexiteit. Ronald vertelt er net zo enthousiast over: “In Dubai gaan we iets soortgelijks doen. Daar wordt het Blue Water Island gebouwd voor de World Expo 2020. Op dit kunstmatige eiland worden luxe hotels en winkels gebouwd en een gigantisch reuzenrad.

Het grote publiek dat er massaal naartoe zal gaan, moet vanuit het vaste land van Dubai naar het eiland vervoerd worden. Daarvoor gaan we dus een soortgelijk transportsysteem bouwen als in Abu Dhabi. Samen met De Winter Networks maken we de ontwerpen, werken we allerlei scenario’s uit én zorgen we voor de realisatie op locatie.”

Ronald benadrukt het belang van scenario’s: ”We vinden het ontzettend belangrijk om goed voorbereid te zijn op eventuele calamiteiten of storingen. Door zo’n goede voorbereiding sta je veel sterker áls er wat misgaat. Dan heb je de rust en het overzicht waardoor je snel kunt reageren en het probleem blijvend opgelost wordt.”

DWN mentaliteit maakt het verschil
Ronald Broersen besluit: “Wij schakelen De Winter Networks in voor al onze speciale projecten waarbij de aanleg van glasvezelnetwerken en UTP bekabeling nodig is. Die expertise kun je misschien ook ergens anders vinden, maar zoals ik al zei maken ze écht het verschil met hun mentaliteit.

Want naast specialistische kennis hebben, moet je wat ons betreft ook heel flexibel en creatief zijn. Meedenken vanuit oplossingen in plaats van focussen op problemen en, last but not least, beschikken over een stevige portie doorzettingsvermogen. Dat komt allemaal samen in DWN en is de reden waarom we zo goed samenwerken. We passen uitstekend bij elkaar!”

Meer informatie

Op onderstaande pagina’s vindt u meer informatie over de werkgebieden en werkwijze van De Winter Networks.