Herman Braun Cycling

Camerabewaking bij Herman Braun Cycling

Herman Braun Cycling bestaat al sinds 1983 en is gespecialiseerd in handgemaakte, licht stalen racefietsframes. Sinds 2010 is het bedrijf gevestigd aan de Theemsweg 13 te Spijkenisse. In zoon Dave heeft Herman een even bekwame framebouwer gevonden. Samen runnen zij met veel plezier de ultramoderne werkplaats en de winkel.

hermanbraun

Hoe het allemaal begonnen is
“Jaren geleden werkte ik met een ander camerabewakingsbedrijf,” vertelt Herman. “Al snel ontdekte ik dat de camera’s en dienstverlening niet voldeden. Na een inbraak bleek namelijk dat de beeldkwaliteit niet goed genoeg was en een oplossing voor dit probleem werd niet gegeven.

Toen Jaap de Winter langskwam voor onderhoud aan zijn BRAUN fiets, vertelde ik hem wat er gebeurd was. Zijn bedrijf De Winter Networks bleek Mobotix camera dealer te zijn en inmiddels al vele camerasystemen te hebben geïnstalleerd. Dus toen ben ik overgestapt naar DWN.

En daar heb ik geen moment spijt van gehad! De beeldkwaliteit is vele malen beter en hetzelfde geldt voor de service. Ze regelen echt alles en letten op ieder detail. Van dag- en nachtcamera’s op de juiste plekken installeren t/m alle software instellingen precies goed instellen.”

Overal en altijd kwalitatief goed beeld en geluid
Herman Braun vervolgt: “We hebben zowel buiten als binnen camera’s hangen en in iedere bedrijfsruimte toegang tot beeld én geluid. De kwaliteit daarvan is ongekend. Het beeld is niet alleen scherp, ik kan ook goed horen wat mensen zeggen. Zelfs als ik in het buitenland ben!”

Wat dit betreft is een voorval met de tuinman een leuke anekdote. Tijdens een vakantie checkte hij even wat er rondom zijn bedrijf gebeurde en zag dat de tuinman aan het werk was. “Toen hij water aftapte vlakbij een camerapunt riep ik hem. Het klonk alsof ik pal naast hem stond. ‘Dus zelfs vanuit Italië kun je mij in de gaten houden,’ zei hij lachend.”

Dit is natuurlijk een leuk verhaal om te vertellen, maar het illustreert een serieus en uiterst belangrijk aspect van camerabewaking. “Je hebt een stel extra ogen en oren die jouw bedrijf in de gaten houden. Daar heb je niet alleen wat aan als het misgaat. Het werkt ook preventief.”

Preventieve werking camerabewaking
Met preventief bedoeld Herman Braun niet alleen het feit dat een zichtbaar professioneel camerasysteem afschrikwekkend werkt. “Soms voel je gewoon dat er iets niet klopt,” vertelt hij. “Als je al zoveel jaren een bedrijf runt, ontwikkel je daar een soort van zesde zintuig voor.” Op zulke momenten maakt hij voor de zekerheid een foto.

“Dit videomanagementsysteem is heel gebruiksvriendelijk, maar alles staat of valt natuurlijk met de manier waarop het geïnstalleerd en uitgelegd wordt. Dat kun je met een gerust hart overlaten aan De Winter Networks. En weet je wat ook zo prettig is? Ik kan altijd bij ze terecht met vragen of als ik ergens hulp bij nodig heb. Echt áltijd.”

Meer informatie

Op onderstaande pagina’s vindt u meer informatie over de werkgebieden en werkwijze van De Winter Networks.